Leon van de Neerzink
Vos, 100 cm, 1e Premie.
 

 

  

 

 

 

 

 

 

LEON V.D. NEERZINK,

 

Leon is een prachtige verschijning, een echt vaderdier. Een hengst met een fraaie voorhand en een mooie kap. Leon is best in zijn verhoudingen en staat op hard en droog beenwerk.

Hij stapt en draaft vierkant met kracht en afdruk. Zijn fraaie toilet maakt het beeld compleet.

 

Wij vonden het dan ook niet verwonderlijk dat Leon vorig jaar in zijn rubriek op kop werd geplaatst, waarna hij het op mocht nemen tegen de andere kopnummers van de nieuwe jaargang. Dat deed hij overtuigend en wist te titel “beste hengst van de nieuwe jaargang” binnen te slepen.

 

Leon is gefokt uit bewezen bloedlijnen. De vader van Leon is de oud-kampioen Vieno v.d. Bosrand, een hengst met een hoge fokindex en louter eerste premies.

De moederlijn van Leon is wel heel apart. De allerbeste, zwarte bloedlijnen zijn in deze lijn vertegenwoordigd.  Namen als Friso v.d. Heuvelshof, No Noire v.d. Amstelhof, Fediola v.d. Römer, Simone v.d. Koxkampen en Mustang v. Bunswaard spreken voor zich.

 

Dit jaar zullen de eerste veulens van Leon worden geboren; dat is vanzelfsprekend een spannend vooruitzicht, maar wij zien deze met het volste vertrouwen tegemoet, gezien het exterieur van Leon en zijn bewezen pedigree.

 

Kortom fokken vol vertrouwen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stamboom
Leon van de Neerzink
Leon van de Neerzink 3
Leon van de Neerzink 2
Weer terug bij zijn eigenaar
Historie Hengsten